Stanovisko Trikolory k rekonstrukci vlády

2.10. 2024Trikolora172x

Z bláta do louže nebo z louže pod okap. Přesně tak se dá definovat onen kosmetický posun, který nastává vyhozením/odchodem Pirátů z Fialovy vlády. Na podstatě Fialova kabinetu se tím prakticky nemění vůbec nic. Ostatně potvrzuje to i další naznačený postup.

Na post odcházejícího ministra pro legislativu Šalomouna nenastoupí nikdo. Z toho lze vyvozovat jediné. V čele legislativní rady vlády asi není žádný speciální ministr potřeba. Postačí tradiční ministr spravedlnosti. Samozřejmě se pak nabízí otázka, proč tam tedy někdo v roli ministra bez portfeje, rozuměj bez ministerstva, až doteď tři roky seděl?

Podobná komedie nastává s ministrem zahraničí Lipavským. Nedovzdělaný bejby-ministr, kterého prezident Zeman původně vůbec nechtěl jmenovat, je zřejmě najednou nepostradatelnou diplomatickou hvězdou, neboť dle komických výroků vládních politiků by se s jeho odchodem zřejmě zřítila naše zahraniční politika. A tak se urychleně vymýšlí nové aranžmá, jak poddajného plastelínového ministra zachovat. Jedinou Lipavského „kvalifikací“ pro výkon funkce ministra bylo, že byl pirát. Nyní tady asi má být jeho jedinou „kvalifikací“, že už pirát není. Zajímavé!

Ministra Bartoše premiér Fiala do posledního dechu hájil, aby jej najednou – až po volbách – odvolal. Předtím si s ním ještě dal osobní schůzku, na které mu ale nic neřekl. Jen mu pak brnknul. Strašné!

Fialova vláda by byla drahá i zadarmo. Ona ale není zadarmo. Její amatérismus nás, daňové poplatníky, naopak den co den stojí miliony. Už toho opravdu bylo dost. Jediným správným řešením je odchod celé Fialovy vlády a vypsání předčasných voleb.   

Trikolora, 1. 10. 2024

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.

Přidejte se k nám!

Záleží Vám na hodnotách, které Trikolora hájí?
Pokud ano, staňte se Registrovaným příznivcem Trikolory.

Tím získáte možnost účastnit se našich stranických akcí, diskusních setkání, workshopů i členských schůzí.

Budete mít také přednostní a pravidelný přísun aktuálních informací o našich aktivitách.