Jestli jste spokojeni, kam se ubírá náš svět, tak asi nejsem váš kandidát

7.9. 2022Trikolora393x

„Jsem rodačka z Olomouce, 22 let šťastně vdaná, máma dvou úžasných synů a hrdá majitelka 2 psů a 4 kocourů. V současnosti žiji s rodinou v Bukovanech u Olomouce,“ prozrazuje o sobě Zuzana Majerová (Trikolora) kandidátka do Senátu za obvod 61, zahrnující mimo jiné také zmiňované Bukovany. Není tedy žádný ‚náhodný kolemjdoucí‘, jak to u některých senátorských adeptů bývá. Hájení ‚domácích barev‘ je tedy nepochybně i v jejím vlastním zájmu!

Co stálo za vaším rozhodnutím ucházet se o senátorské křeslo?

Za prvé se to přeci od politiků očekává, že se svojí kůží půjdou na volební trh. Zvláště pak, když se doplňovací volby konají tam, kde je můj domov a kde chci a mohu lidem, městu Olomouc a přilehlým obcím pomoci. A za druhé už se na tuhle vládu opravdu nemůžu dívat, už toho opravdu bylo dost. Čím víc bude v parlamentu lidí, kteří vládě nepůjdou na ruku, tím lépe pro naši zemi.

Z toho se dá tedy usuzovat, že pro současnou vládnoucí garnituru přílišné nadšení nesdílíte…

Jestli jste spokojeni s vládou Petra Fialy a s tím, kam se ubírá náš svět, tak asi nejsem váš kandidát. Ale pokud i Vám – stejně jako mně – připadá, že se svět zbláznil, jestli si i Vy – stejně jako já – myslíte, že válku je potřeba zastavit u jednacího stolu, a ne přiléváním oleje do ohně, jestli i Vám – stejně jako mně – připadá, že se z politiky vytratil zdravý selský rozum, jestli i Vám – stejně jako mně – záleží na tom, v jakém světě budou žít naše děti a vnoučata, pak jsem pro Vás nejspíš ta správná volba a budu opravdu ráda, když mi svěříte svůj hlas. Já na oplátku slibuji, že Vás nezklamu, protože jedno opravdu neumím. Vzdávat se!

Do povědomí veřejnosti jste vstoupila svou rebelií a vystoupením z ODS. Váš život nejspíš ale nebude jen politika!

S politikou jsem se poprvé vážně setkala v listopadu 1989 jako organizátorka stávkového výboru na Gymnáziu Hejčín v Olomouci. Bylo mi 17 let. Po celý život se aktivně zapojuji do politického a společenského dění. Ráda a dlouhodobě pomáhám organizacím pečujícím o naše občany a děti s různými typy postižení, kteří si sami pomoci nemohou.

Studovala jsem dvě vysoké školy, ale diplom nemám. Vždy mi do toho, těsně před cílem, něco vlezlo. V roce 1993 odchod do Kanady, v roce 2017 politika. Miluji angličtinu, která se mi stala i profesí. Měla jsem soukromou jazykovou školu, překládala, tlumočila a angličtinu jsem učila rovněž na základní škole. Od roku 2017 jsem byla poslankyní PS PČR. Od října 2021 opět překládám, tlumočím a vedu politickou stranu Trikolora.

Zjevně jste do aktivní politiky, i když v jiné podobě, vstoupila hodně mladá. Neomrzelo Vás to?

Velkou inspirací mi byl dědeček František Dvořák, zanícený sokol – náčelník Smrčkovy župy Sokolské v Olomouci. Celý svůj život bojoval za pravdu a spravedlnost, a byl za to i stíhán. Za činnost v Sokole strávil tři roky v koncentračních táborech, v roce 1962 a 1968 byl pro změnu vězněn za protistátní činnost. 

Vždy jsem měla svůj názor na věc vycházející z konzervativní výchovy v rodině. A to nebylo zrovna žádoucí, jak kdysi, tak bohužel i dnes, a je mi to opět dáváno patřičně najevo. Na gymnáziu jsem se účastnila již před Listopadem ´89 demonstrací v Olomouci a Praze, podepsala jsem petici Několik vět. 

V dubnu 2019 po odchodu z ODS, která se zcela odklonila od původních konzervativních pravicových hodnot, jsme s Václavem Klausem ml. založili Trikoloru. Politiku vnímám jako službu společnosti. Cením si upřímnosti a ctím svobodu názorů. Chci šířit a hájit konzervativní a tradiční postoje, pomáhat lidem a pozitivně ovlivňovat dění kolem sebe! 

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.

Přidejte se k nám!

Záleží Vám na hodnotách, které Trikolora hájí?
Pokud ano, staňte se Registrovaným příznivcem Trikolory.

Tím získáte možnost účastnit se našich stranických akcí, diskusních setkání, workshopů i členských schůzí.

Budete mít také přednostní a pravidelný přísun aktuálních informací o našich aktivitách.