Majerová o podpoře LGBT zákonu velvyslancem VB: Je to za čarou normálního počínání diplomata

11.2. 2024Trikolora593x

V parlamentu 7. února proběhlo druhé čtení zákonu o stejnopohlavním manželství. Došlo k úpravě pojmu na partnerství umožňující přisvojování dítěte. Tradiční svazek muže a ženy dlouhodobě podporuje šéfka Trikolory Zuzana Majerová. Pro neČT24 promluvila i o podpoře zákonu britským velvyslancem.

Paní předsedkyně, v dubnu roku 2021 jste ve Vašem projevu na ochranu manželství prohlásila, že je to především svazek jednoho může a jedné ženy, smyslem kterého je zakládání rodiny a plození potomků. Připomněla jste, že v křesťansky založené zemi je povinností rodinu a manželství chránit a posilovat. Jsou tato slova pro Vás aktuální i dnes?

Ta slova jsou dnes aktuální ještě víc. Jednak proto, že zákon o tzv. manželství pro všechny v Poslanecké sněmovně postoupil do dalšího čtení, jednak proto, že aktivity progresivistů nabývají na síle. A to i navzdory tomu, že Senát o dva hlasy neschválil Istanbulskou úmluvu. V normální demokracii by to znamenalo, že je definitivně rozhodnuto. Ale my nežijeme v normální demokracii.

Jaké následky může mít novela o stejnopohlavním manželství pro českou společnost a pro děti?

Aktivisté se neustále zaklínají právy homosexuálních jedinců, ale nějak u toho zapomínají na práva dítěte. Každé dítě má právo na maminku a tatínka. Děti pro svůj normální vývoj potřebují oba vzory, mužský i ženský.

Matt Field, velvyslanec Velké Británie v Česku, podpořil novelu zákona na svém profilu na sociální síti. Jako příklad uvedl Británii, kde stejnopohlavní manželství prosadila dokonce konzervativní vláda. Co si myslíte o lobování za nové zákony příslušníkem cizího státu?

Počínání britského velvyslance je daleko za čarou toho, jak si má diplomat počínat v zemi, kde je hostem.

Proč se proti vyjádření britského diplomata o vnitrostátních záležitostech nepostavili přední čeští politici?

Protože jsou zbabělci, ubožáci a placení lokajové jiných zemí a jejich zájmů. Nikoli zájmů občanů naší České republiky.

Poblikáno zde.

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.

Přidejte se k nám!

Záleží Vám na hodnotách, které Trikolora hájí?
Pokud ano, staňte se Registrovaným příznivcem Trikolory.

Tím získáte možnost účastnit se našich stranických akcí, diskusních setkání, workshopů i členských schůzí.

Budete mít také přednostní a pravidelný přísun aktuálních informací o našich aktivitách.