Majerová: Žijí mezi námi udavači. Kauzu cenzury na sítích doprovází alibismus a pokrytectví

7.9. 2024Trikolora138x

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová promluvila o novém případu cenzurování projevu na sociálních sítích. Žena z Prostějova byla předvolána na magistrát na žádost policie za účelem vysvětlení příspěvku „s negativním obsahem“ o vládě. Fialova vláda nás znovu zavlekla do totality, říká politička.

Magistrát města Prostějova předvolal ženu k podání vysvětlení kvůli uveřejnění „příspěvků, fotografií a textů s negativním obsahem vůči vládě ČR“. Paní předsedkyně, jak tento případ vnímáte? Jde zde o první praktickou aplikaci vládní politiky a začátek zákroků vůči nespokojeným občanům?

Zuzana Majerová: Nic necharakterizuje ten šílený společenský a politický marasmus, do kterého nás přivedla Fialova vláda, lépe, než případ 66leté paní z Prostějova, která si o téhle vládě dovolila napsat cosi ošklivého. Na Facebook. Úplně všechno, od začátku až do konce, je na téhle kauze špatně. Špatně je to, že tu mezi námi žijí udavači, kteří vás utíkají napráskat, když napíšete něco, co jim není po chuti. Špatně je to, že policie takovou pitomost obratem neodloží jako zcela nesmyslnou, a namísto toho to posílá k dalšímu řešení na radnici. Špatně je to, že v rámci svého uvážení tu nekonečnou udavačskou ostudu zrovna nevyhodí do koše. Špatně je to, že prostějovská politická reprezentace si myje ruce, že oni nic, to paní úřednice. A špatně je i to, že okamžitě nevystartují novináři z hlavního mediálního proudu, aby všechny zúčastněné vystavili na pranýř za jejich zbabělost, alibismus a pokrytectví.

Ženě může hrozit peněžitá pokuta. Je to odstrašující krok cílený na autocenzuru uživatelů sociálních sítí? Bude se v Česku nově muset doslova platit za vyjádření vlastních názorů, stát tedy zpoplatní svobodu slova?

Uvidíme, jak se zbabělí, alibističtí a pokrytečtí orgánové zachovají, zatím je to jen a jen k pláči, co předvádějí. Svoboda slova v naší zemi každopádně pláče už dávno. Mně nezbývá než se s 66letou paní z Prostějova solidarizovat. Proto také já prohlašuji, že Fialova vláda je parta odporných politických zločinců, kteří nás znovu zavlekli do totality. A Petr Fiala je nestoudný lhář a podvodník. Dodávám už jen, že hovořím z vlastní zkušenosti, neb s tímto člověkem jsem osobně měla co do činění. Dodnes se mi za ty nehoráznosti, které o mně napovídal, neomluvil.

Rozhovor publikován zde.

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.

Přidejte se k nám!

Záleží Vám na hodnotách, které Trikolora hájí?
Pokud ano, staňte se Registrovaným příznivcem Trikolory.

Tím získáte možnost účastnit se našich stranických akcí, diskusních setkání, workshopů i členských schůzí.

Budete mít také přednostní a pravidelný přísun aktuálních informací o našich aktivitách.