Rozhovor s předsedkyní Trikolora

22.2. 2022Trikolora1018x

Jak hodnotíte dosavadní práci nové vlády?
Fialova vláda zatím porušila takřka všechny svoje předvolební sliby. Na prvním místě, že nebude zavádět žádné lockdowny či výjimečné stavy. Pandemický zákon v podobě, jak jej vláda bruselské pětky na sílu protlačila sněmovnou, je ještě něco horšího.
Je to cesta k totalitě!

Vystupujete proti pandemickému zákonu, proč?
Protože to celé už dávno není o zdravotnictví, ale o obraně občanských svobod. Ale ten kšeft je pro některé zainteresované tak nekonečně výnosný, že ho budou za každou cenu dál natahovat.

Kritika je jedna věc, druhá jsou konkrétní kroky. Co byste tedy dělala Vy, pokud byste měla tu možnost? Zůstaňme u pandemického zákonu a „covidových“ krocích…
Je to vcelku jednoduché. Trikolora šla do voleb s heslem „Nemocné léčit, ohrožené chránit, zdravé nechat normálně žít“. Není na tom potřeba vůbec nic měnit. To nekonečné protahování nesmyslných a nelogických opatření, zbytečné testování a zbytečné karantény zdravých lidí, pouze dál a dál prohlubují ekonomické ztráty a ničí soudržnost společnosti.

Co říkáte na demonstrace před sněmovnou, šibenice, vyzývání k „návštěvě“ politiků u nich doma…?
Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Ale je to škoda, protože ty demonstrace jsou oprávněné, ale kvůli několika šibenicím kloužou média a politici hlavního proudu po povrchu věci, namísto aby se zabývali racionálním jádrem těch protestů. Trikolora ale jde jinou cestou. Náš právní expert doc. Zdeněk Koudelka je autorem většiny úspěšných žalob, díky kterým Nejvyšší správní soud řadu protizákonných vládních opatření zrušil, včetně toho, které z neočkovaných lidí dělalo občany druhé kategorie. Také jsme prezidentu republiky Miloši Zemanovi poslali otevřený dopis s logickou právní argumentací, proč by pandemický zákon neměl podepsat. Bohužel mu asi nestál ani za přečtení.

Vláda uvažuje o zákonu, který by zpřísnil potírání dezinformací, fake news apod. Je to správný krok?
Nikoli, ale tohle totalitní vlády a totalitní režimy dělají. Jako čert kříže se bojí svobodného šíření informací. Novinkou dnešní doby je, že za fake news jsou často označovány jiné názory. Svoboda slova buď je, anebo není. Takže správné to rozhodně není.

Jaké jsou aktuální plány Trikolory, co je pro vás priorita, co je pro vás zásadní?
Prvním úkolem bylo a je zkonsolidovat vlastní řady. Někteří lidé sice odejdou, ale jiní zase přicházejí. Máme za sebou celorepublikový sněm, který zvolil nové vedení, máme nové stanovy, Trikolora se z hnutí přeměnila na politickou stranu, náš název je už pouze jednoslovný. Prostě Trikolora. Sebedefinujeme se jako strana pravicová, konzervativní, národní a euroskeptická.

V předsednické volbě jsem zvítězila s programem, že nechci, aby Trikolora byla stranou vůdcovskéhou typu. Chci naopak dávat co nejvíc prostoru dalším lidem zevnitř a přitáhnout i výrazné osobnosti zvenčí. Už na tom pracujeme.

Do komunálních voleb dáváme místním organizacím naprostou volnost, v jakém gardu do volebního klání půjdou, zda samostatně či se z někým spojí. Zároveň probíhají rozhovory s dalšími politickými subjekty o spolupráci v senátních volbách, abychom si zbytečně nekonkurovali, a naopak si uměli navzájem podpořit své kandidáty.

Nedávno jste na Twitteru sdílela názor ekonoma Ševčíka o tom, že Evropská unie buduje komunistickou společnost. Opravdu si to myslíte, proč?
Je to samozřejmě nadsázka, ale racionální jádro to má. Někteří naši zastydlí antikomunističtí bojovníci sice dál bojují již vyhranou studenou válku, ale všechny ty levičácké šílenosti se na nás už dávno nevalí z východu, nýbrž z Bruselu. Fantazie pokrokářů, kteří dnes ovládají Evropskou unii, je nekonečná. Někdy už to má podobu čirého šílenství.

Umíte si představit, že na podzim přijde kvůli covidu další omezení, lokální lockdowny…?
V případě této vlády si to představit umím, ale slibuji, že Trikolora udělá vše proti tomu.

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.

Přidejte se k nám!

Záleží Vám na hodnotách, které Trikolora hájí?
Pokud ano, staňte se Registrovaným příznivcem Trikolory.

Tím získáte možnost účastnit se našich stranických akcí, diskusních setkání, workshopů i členských schůzí.

Budete mít také přednostní a pravidelný přísun aktuálních informací o našich aktivitách.