Týdenní souhrnná zpráva

1.4. 2022Trikolora399x

Vážení přátelé, členové a příznivci Trikolory,

zatímco v kanceláři jsme v posledních dnech ponořeni do účetnictví, vedení Trikolory navštěvuje probíhající sněmy v krajích. Do vedení krajských organizací usedají nové tváře, které přinášejí svěží vítr. S radostí sledujeme, když se naši členové s nadšením ujímají svých rolí a každý tak svým dílem přispívá celku. Úvodem bychom chtěli krátce poděkovat za Vaši nezlomnou vůli a nyní se již vrhneme na novinky z uplynulého týdne. 

„Stát má funkční řešení, ale bojí se je použít,“ říká ekonomický expert Trikolory doc. Miroslav Ševčík

Levnější benzín až o 4 koruny? Stačilo by snížit spotřební daň. Stát má kromě toho funkční nástroje na snížení inflace, ale bojí se je použít, protože naši politikové jsou poplatní, až zavázaní „zločineckým strukturám“ eurokratické byrokracie Evropské unie. Doc. Ševčík nabízí konkrétní řešení v novém rozhovoru.



Korespondenční volba – ústavní právník doc. Zdeněk Koudelka říká „NE“

  • Většina korespondenčně hlasujících lidí v České republice dlouhodobě nežije, neplatí zde daně a v neposlední řadě nebude nést důsledky svého rozhodnutí.
  • Korespondenční hlasování může ohrozit svobodu volby. Běžný způsob voleb za plentou zabraňuje, aby byl volič při výběru volebního lístku ovlivněn svým okolím.
  • Korespondenční hlasování nahrává manipulaci a padělání hlasovacích lístků.


Předsedkyně Zuzana Majerová: „Cenzura vede k totalitě. Nekonečná hanba!“

Pomáhat válečným uprchlíkům je naší morální povinností, ale zdaleka ne všichni příchozí z Ukrajiny jsou váleční uprchlíci. Jsou mezi nimi také lidé, kteří jen využili příležitost k ekonomické emigraci.

Je společensky nebezpečné, když v myslích našich občanů začnou oprávněně hlodat pochybnosti, že česká vláda toho pro cizí dělá víc než pro vlastní občany. Ostatně už se to děje. V České republice má vládnout česká vláda. Ne bruselská! Ne ukrajinská!

(celý rozhovor)

„Trikolora se nestačí divit, kam až je vláda Petra Fialy schopna zajít,“ říká první místopředseda Petr Štěpánek

To, co vláda aktuálně dělá, je samozřejmě nezákonné, ba dokonce protiústavní. A tak je potřeba tu cenzorskou prasárnu legitimizovat. Tak si na to bruselská pětka odmává zákon. Válečný konflikt na Ukrajině? Je vrcholným pokrytectvím tvářit se o pár let později, že když někdo jiný dělá něco podobného, že je to válečný zločin, zatímco v roce 1999 to 78 dní trvající bombardování zřejmě bylo humanitární akcí a těch dva a půl tisíce zavražděných civilistů je jen takovým maličkým stínem na jinak skvělé operaci. (celý rozhovor)

 

Krajské sněmy v plném proudu

V uplynulém týdnu se konaly krajské sněmy v Praze, Jihomoravském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Pilně se připravujeme na komunální a senátní volby. Vedle toho s našimi členy projednáváme příčiny a řešení zásadních témat dnešní doby, jako jsou cenzura, nouzový stav, prudké zvyšování cen, totalitní vláda nebo prezidentské volby. Děkujeme za přátelskou atmosféru, podnětnou diskuzi a spolupráci! 

„Cenzura vstává z mrtvých,“ varuje doc. Zdeněk Koudelka

Vláda, která se nestydí zavádět protiústavně cenzuru, se nemusí zastavit před ničím. Posilovat moc takové vlády je nebezpečné pro práva lidí. Premiér navíc neposkytl jediný důkaz, že vypnuté weby financuje Rusko a státní zastupitelství ho v tom kryje. Odpovězte si sami. Je to férové prosazování práva nebo jeho ignorování? To už jsme tu měli! (celý rozhovor)

Bezpečnostní expert Trikolory Vojtěch Kaprál: „Pozor, aby naše zbraně neskončily v jiné válce.“

Další dodávky zbraní znamenají prodlužování konfliktu, více mrtvých, více rozbitých domů, zdevastovaného prostředí i infrastruktury. Byl bych opravdu nerad, aby zbraně darované Českou republikou skončily v jiném válečném konfliktu, případně v tom nejčernějším scénáři i na černém trhu v zemích EU. Vojska NATO trvale u nás? Hnutí STAN společně se stranami vládní koalice by mělo řešit současné problémy občanů této země, a ne přemýšlet nad tím, jak do naší země pozvat cizí armády.

Cesta premiéra Fialy do Kyjeva: Pošetilost, nebo snaha se zviditelnit?

„Politicky jednat už se mělo dávno před vypuknutím konfliktu. Tohle není nic jiného než snaha zviditelnit se!“ říká doc. Miroslav Ševčík, proděkan Národohospodářské fakulty VŠE a ekonomický expert Trikolory. V debatě na CNN Prima NEWS vystupuje proti jakémukoliv vojenskému řešení, vždy má přednost politické řešení. A tady selhali politikové ze všech stran!

Děkujeme, že nám pomáháte bránit normální svět, právní stát a občanské svobody.

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.

Přidejte se k nám!

Záleží Vám na hodnotách, které Trikolora hájí?
Pokud ano, staňte se Registrovaným příznivcem Trikolory.

Tím získáte možnost účastnit se našich stranických akcí, diskusních setkání, workshopů i členských schůzí.

Budete mít také přednostní a pravidelný přísun aktuálních informací o našich aktivitách.